Од ново заболените, 26 се од Скопје, 9 од Тетово, 6 од Куманово, од Прилеп 7,  2 од Струга и по еден од Битола и Кочани. Од главниот град, заболените се од Студеничани, Гази Баба, Бутел…

Покрај зголемениот број на нови заразени, регистрирани се и 4 смртни случаи како последица на Ковид-19. Двајца од починатите се од Скопје, а по еден пациент од Тетово и Велес.

Во изминатите 24 часа се регистрирани 52 нови случаи на заболени од корона вирусот, дознава „Фокус“.

Извор: Фокус

Најчитани вести