Од први јуни ќе престанат да важат заклучоците на владата со кои различни категории вработени лица се ослободени по различни основи, од редовно и тековно извршување на работните активности, како работа од дома, патување на работа, организирање на ротации и други слични мерки, изјави техничкиот премиер Оливер Спасовски на денешната прес конференција.

Како што изјави Спасовски ова нема да важи за хронично болните и родителите со деца на возраст до 10 години или претшколска возраст за кои ќе се чека одлука за работа на градинките.

Најчитани вести