„Беше многу жешко“, вака се изјасни една медицинска сестра која се соблече по долна облека во болницата додека се грижи за заболените од коронавирус.

На сликите кои ги преплавија социалните мрежи оваа млада медицинска сестра на неа носи само долна облека и медицнски скафандер за заштита од коронавирусот преку кој се се гледа.

Пациентите кога ја видоја се изнендаија па се вели дека сликите ги сликал некој од пациентите кои лежат во болницата каде што работи девојката.

Управата на болницата ја казни медицинската сестра за прекршување на правилата за медицинска опрема која треба да се носи додека медицинскиот персонал работи. Таа се правдаше дека и било многу жешко да ја држи медицинската облека под опремата за заштита и дека не не претпоставила оти опремата за заштита е толку проѕирна.

 

Најчитани вести