Ако со овој напиток го почнувате секој ден, за одреден временски период нема да имате ни грам целулит и сало. Лененото семе е богато со витамини, минерали, масни киселини, како и влакна, кои се најзаслужни за правилна работа на метаболизмот и слабеење.

Заради количеството на антиоксиданти во себе, ленот придонесува за разградување на масните наслагуи, а помага и во исфрлањето на насобраните токсини и течности. 

Лененото семе долго не одржува сити, го поттикнува варењето и го забрзува метаболизмот. Најголема предност на ленот е што е богат со влакна, а сиромашен со јаглехидрати.

Еве како се приготвува:

Лененото семе мешајте го со јогурт или кефир, по желба. Она што е мошне важно е во двата случаи да користите мелен лен, како и да се придржувате до размерот 1 лажица лен на 100 мл јогурт или кефир

Најчитани вести