За жал автобуската несреќа на патот Скопје-Тетово, не освести и  го покрена прашањето за безбедност на автобусите, односно техничка исправност на истите. Фејсбук-страницата „Скопје мора да дише“ објави видео од автобус на ЈСП по скопските улици за кои вели дека е „темпирана бомба“: „Еве уште еден „исправен; автобус што поминал регистрација и земал лиценца- темпирана бомба која загадува премногу! п.с Инаку автобусот е тотално полн“.

#СкопјеМораДаДише

15.02.2019 Скопје Еве уште еден "исправен" автобус што поминал регистрација и земал лиценца... темпирана бомба која загадува премногу! п.с Инаку автобусот е тотално полн. @WhiteBustard

2
loading...

Најчитани вести