Шабан Шаулиќ, кралот на народна музика почина по трагичната сообраќајна несреќа во Германија, кога се враќаше од настап.

Пред неговата куќа во белградското Дедиње, се собраа семејството, пријателите и колегите, меѓу кои и кумовите Зорица Брунцлик и Мирољуб Аранѓеловиќ Кемиш, а наскоро пристигна и менаџерот на Шаулиќ, Горан Јовановиќ.

Синот Михаило и девојката дошле да ги земат работите на таткото, а потоа се упатиле кон аеродромот, бидејќи во пет летаа до Михнен со Санела. Сопругата Гоца, Илда и други остануваат во Белград.

 

Времето и местото на погребот на Шабан Шаулиќ ќе бидат познати подоцна.

Според неофицијални информации, Шабан Шаулиќ треба да биде погребан во Алеја на заслужни граѓани на Новите гробишта. 

1
loading...

Најчитани вести