Германецот (34), возач на автомобилот кој предизвика несреќа во која легендарниот пејач Шабан Шаулиќ почина, има мали повреди на рамото, пишуваат германските медиуми. Во автомобилот со Шаулиќ, и неговите пријатели се сериозно повредени.

Според германскиот "Mindener Tageblat", 34-годишен маж, кој бил под влијание на алкохол и без возачка дозвола, се збрцал од страната на автомобилот до "седиштето" во кое бил Шабан Шаулиќ. Српскиот пејач беше убиен, а неговиот возач на автомобилот, музичар Мирсад Кериќ, беше сериозно повреден, а лекарите се борат за неговиот живот.

Во неговиот автомобил, бил и Слободан Бобан Стојадиновиќ, кој исто така има сериозни повреди, но неговото здравје е стабилно.

1
loading...

Најчитани вести