Тимовите за спасување за итни случаи беа информирани во 06:50 наутро.

До 9:30 часот, патот бил непрооден, бидејќи пожарникарите ги ваделе телата од искршениот автомобил, цели два часа им биле потребни да извадат четвори повредени лица.

ВИДЕО ОД НЕСРЕЌАТА НА ОВОЈ ЛИНК

Шабан одел на аеродромот кога се случила несреќата.

Тој не го возел возилото, има возач. Се тврди дека бил и неговиот кум, кој исто така е повреден. Несреќата се случила во близина на Билефелд, каде што погинал Шабан.

Бил пренесен во болница, каде починал. 

Шабан Шаулиќ беше музичар и продуцент. За време на неговата кариера во медиумите и публиката, го доби прекарот "Крал на народна музика"

Роден е на 6 септември 1951 година во Шабац. Живеел и работел во Белград. Имаше три деца.

1
loading...

Најчитани вести