- Тоа е нешто што забележав кај своите пациенти – рекла Челси и додава. 

Очите им се како да имаат алергија, со тоа што белиот дел на окото не е црвено.

Челси Ернест, од Lajf Ker Centru u Vašingtonu, рекла дека за неа очите се “еден од најважните“ знаци дека пациентите имаат Ковид-19.

Покрај веќе познатите знаци на грозница и непрекинато кашлање, поединци кои се заразени со корона вирус, исто така, можат да имаат крвави очи исто како кога имаат алергиска реакција.Повеќето е како да имаат црвена сенка на надворешната страна на очите.

Сепак очното црвенило, нити било какви проблеми со очите, не се наведени на официјалната листа на симптоми на корона вирус. Некои пациенти, исто така можат да имаат сипаници и болки, затнат нос, главоболка или дијареа, но тие обично се благи и почнуваат постепено.

Неодамна од британско здружение за оториноларингологија речено е дека губење на мирис или вкус, исто така може да биде знак дека сте заразени со корона вирус.

И покрај тоа, развивање на овие симптоми не значи нужно дека ја имате болест, тие се слични на другите болести, како што е обична настинка или грип.

Најчитани вести