Корона вирус има два клучни симптома – кашлање и температура, но бидејќи изби во сезона на настинки и грип, тешко ќе може да се забележи дека имате Ковид-19

- Кога кашлате, а не исфрлате никаков слуз, се работи за сува кашлица. Во случај на корона вирус не зборуваме за таква кашлица која се појавува од време на време, туку зборуваме за константно кашлање за кое немаме друга причина освен пушење или прочистување на грлото – рекла новинарка на ББС

- Ако имате било кој од овие два симптома, вие и сите со кои живеете треба да останете дома барем две недели. Но ако симптомите се влошуваат и никако не престануваат (кашлца и температура), треба да ги контактирате лекарските служби кои се занимаваат со панденија од корона - заклучила таа.

видео:

Најчитани вести