Skip to main content
x

26 Mar 2020 - 12:45
sportmedia
Статија
 

Падемијата на корона вирусот ќе биде удар за сите фудбалски клубови во Светот. Уште од сега се прават планови кои ќе им овозможат да го издржат товарот, пред се на економски план.

Голем дел од клубовите веќе се решија да ги намалат платите на играчите, а еден тим се реши самиот себе да ги намали примањата. Станува збор за Лидс на нашиот Езџјан Алиоски, со тоа покажувајќи солидарност иако времето во моментов е тешко.

„Моите играчи покажаа неверојатно чувство на единствно. На Марсело Биелса и неговиот тим, на сите фудбалери им благодарам, затоа што го ставија на прво место целокупниот тим“, изјави директорот на клубот Виктор Орта.

sportmedia.mk

Најчитани вести