Швајцарија има повисока стапка на заразени од коронавирус од Италија, односно на 10.000 жители моментално има 12,4 зарзени.

Кога станува збор за смртни случаи, ситуацијата е многу подобра отколку во Италија.

Според сегашните официјални податоци, во моментов 11.028 лица се заразени со коронавирусот во Швајцарија, а 154 починале.

Во Италија стапката на инфекција е 11,4 пациенти на 10.000 жители, во Шпанија 8,5 и во Германија 3,9.

Најчитани вести