Немања Матиќ, од Чачак, инженер, кој беше пуштен од белградската Клиника за инфективни болести пред неколку дена како излечен од коронавирусот, денес стана татко по втор пат.

Оваа добра вест во средата ја потврди првиот човек на Работниот тим за мониторинг на ширењето на коронарниот вирус во Чачак, д-р Михаило Луковиќ, инфектолог и епидемиолог.

Матиќ, наводно, е дома во Чачак со постарото дете, а неговата сопруга се породи во Белград.

Веднаш по напуштањето на клиниката, тој се вратил на домашните задачи, среќен на приновата. Инаку, Матиќ беше првиот заразен во градот на  Морава и е вработен во кампот во Паковрач, каде се вработени кинески државјани за изградбата на автопатот од Пожега до Прељина.

Од симптомите, тој прво почувствувал треска и болки во грлото, веднаш бил тестиран и испаднал позитивен. После пет дена, на тестот се покажа како негативен, па по истекот на изолацијата тој беше пуштен дома, каде би бил во изолација.

Најчитани вести