Телото на една здравствена работничка од Џорџија која починала од коронарна вирус е пронајдена во нејзиниот дом. До неа било нејзиното дете Според медиумите, детето било само во домот со својата мајка која починала од коронавирус повеќе од 12 часа.

Ената (42), чиј идентитет е непознат, најверојатно била мртва помеѓу 12 и 16 часот пред телото да биде откриено за време на лекарскиот преглед во вторникот во нејзиниот дом. Нејзиното дете, меѓу четири и пет години, во тоа време беше дома, се вели во извештајот.

Потполковникот Ричард Хов изјави дека тестот по нејзината смрт потврдил дека е заразена со вирусот. Не е познато дали детето е болно. Таа работела како мамографски техничар во болница и не е познато како се заразила со вирусот.

Државата Џорџија пријавила 25 смртни случаи од коронавирус. Во САД, вкупно, досеге од корона вирус забоелеле околу 63.000 лица при што има 880 починати а епидемијата е во својата прва фаза.

Најчитани вести