„И покрај сите напори и интензивната терапија, за жал, пациентката од Дебар, која подолго време беше на лекување почина пред неколку часа. Пациентката беше на 66-годишна возраст и на хронична терапија за хипертензија“, истакна министерот Филипче на денешната редовна прес-конференција.

Денес има нови 29 дијагностицирани случаи, од кои најмногу се во Скопје, а има и во Куманово, Велес, Прилеп и Дебар. Најмногу од случаите во Скопје се тестираните од Кожната клиника во Скопје. 

Најчитани вести