Свештениците во Македонија по примерот на српските свештеници се решија на свој начин со света вода и темјан да се борат против коронавирусот. 

Така, улиците на Велес и Каварадарци беа осветени од страна на свештените лица против новиот коронавирус поради кој во Македонија беше  прогласена вонредна состојба.

Министерството за здравство информира дека во изминатите 24 часа се регистрирани 29 нови случаи на коронавирус во земјата, со што вкупната бројка се искачи на177 лица. Во Велес досега регистрирани се 3 случаи, додека во Кавадарци  два заразени од коронавирусот

 

Најчитани вести