На барање на Министерството за здравство и Клиничкиот центар „Мајка Тереза“, Град Скопје помогна во рушењето и чистењето на просторот на дел од бараките во рамки на скопскиот студентски дом „Невена Георгиева-Дуња“, познат како „Медицинар“.

Posted by Петре Шилегов on Сабота, 21 март 2020

Покрај тоа, во насока на подобрување на пристапноста до Клиничкиот центар, градските власти деновиве асистираа и во проширувањето и изградбата на посебен влез за возилата на брза помош и посебен влез кон Универзитетската Клиника за инфективни болести.

 

извор: Makfax

Најчитани вести