Во Џенова од коронавирус оздраве личност лекувана со експериментален лек  Remdesivir.

Имаме прв заболен кој оздраве откако беше третиран со лекот Remdesivir, изјави примариусот на клиниката за инфективни болести во болницата Сан Мартино во Џенова, Матео Басети на вчерашната прес-конференција.

Најчитани вести