Фотографиите од вечерашниот протест на СДСМ и екс премиерот Зоран Заев како нивни предводник, го зборуваат следното:

Повеќе луѓе дојдоа без принуда за крунисувањето на Боки 13 во Филхамонија отколку на вечерашниот протест.

Од прославата на 1ТВ во Филхармонија

Заев не може да организира протест ниту против себе, ниту за себе, без притисок. 30 илјадната администрација која ја притискаа да протестира, веројатно им откажа послушност. Оние кои дојдоа, дојдоа на сила со притисоци, уцени

 

Скопје не излезе за Заев вечерва. Не ги видовме ниту министерските за одбрана и правда, Радмила Шеќеринска и Рената Десковска

 

Разочараноста од раководството на СДСМ е евидентна и по коментарите на социјалните мрежи 

За нервозата во СДСМ говори и фактот што неколкумина членови на Левица кои организираа мини контра-марш завршија без плакати и транспаренти, откако обезбедувањето на СДСМ им ги одзема.

 

Најчитани вести