„Дури и пред да влезам во мојата канцеларија како прва жена Еврејка во историјата на Македонија, назначена од Владата на Македонија, јас бев мета на антисемитски напади. Наместо да ја критикуваат мојата работа, бев нападната заради мојата религија и националност и обележана со жолта ѕвезда. Оваа вест за Рашела Мизрахи вечерва ја ретвитуваше европратеничката Марјана Петир, голем пријател на Македонија.

Маријана Петир е хрватска конзервативна политичарка која како член на ХСС од 2002 до 2003 и од 2008 до 2011 ја вршела должноста на пратеник во Хрватскиот сабор. Од 2014 ја претставувала Хрватска во Европскиот парламент.

Во Европскиот парламент ја формирала неформалната група „Пријатели на Македонија“, со цел е да ѝ се помогне на земјата конечно да ги започне пристапните преговори за полноправно членство во Европската унија.

Најчитани вести