Џевад Адеми, Али Ахмети, Амди Бајрам се само неколку од оние 6 пратеници кои во првото гласање на законот за јавно обвинителство не гласале, покажуваат записниците од гласањето во Собранието. ЗА гласале и 7-те изнајмени пратеници од ВМРО-ДПМНЕ.

Гласањето за владиниот Закон за ЈО, со полн кворум, 113 присутни и без 2/3 мнозинството, имаше важечко гласање, со 74 гласа ЗА.

Стенограм од првото гласање на законот за ЈО

Стенограм од првото гласање на законот за ЈО

Најчитани вести