Предизборно, Пошта распиша оглас за вработување на 280 поштари на неопределено време во 15 подржуници, за плата од 17.656 денари.

Огласот е распишан во февруари 2020 година.

Останува нејасно како се создаде токму сега пред избори потреба за оваа фантастична бројка од 280 поштари. Ако имало недостиг, зошто не вработиле до сега?

Огласот е објавен во печатените весници и на НА ОВОЈ ЛИНК

 

Најчитани вести