Шчепан Рогановиќ уапсен во октомври 2017 година поради сомнеж дека сторил кривично дело зеленаштво.

Новјанецот Шчепан Рогановиќ (36) е трета жр*ва од тоа семејство кое е во во*на со црногорските кланови. Неговиот татко Нико (66) е уб*ен ноќта на 26 јули 2017 година во новската населба Дубрава.

Полицијата никогаш не открила кои се двајцата напаѓачи кои го начекале стотина мерти од куќата во која живеел и во него исп*кале повеќе ку*шуми. Три месеци пред уб*ството на Нико Рогановиќ, неговиот помлад син и брат на уб*ениот Шчепан, Душко е тешко ра*ет. Тој новјанин останал без двете нозе во подметната екс*лозија на 26 април 2017 година. Ни тој напад никогаш не е расветлен.

Брат од чичко, браќата Рогановиќ, Владимир Рогановиќ (31) уб*ен е 21 декември 2018 година во Виена.

Црногорската полиција Рогановиќ ги води како членови на кавачкиот кри*нален кланот, а Владимир Рогановиќ важел за еден од поважните луѓе во “кавачкиот клан“.

Во кок*инската во*на која трае од октомври 2014 година, досега уб*ени се 37 лица, а меѓу нив била и невина жртва.

Припадниците на кавачкиот и шкаљарскиот кри*инален клан уб*вани се на црногорските, на улиците во држави во опкружувањето и европските метрополи.

Најчитани вести