Генералниот секретар на СДСМ Љупчо Николовски предизвика нервоза кај претседателот на Собраннието Талат Џафери, кој ја прекина седницата и ја закажа за утре.

Ген-секот на СДСМ преку ФБ порача:

- Доколку во Собранието се продолжи со тактизирање и ако на кој било начин се оневозможи гласање на важните закони, а особено Законот за јавно обвинителство, Изборниот законик, Законот за одбрана, разрешувањето на Мизрахи..., во тој случај постои реална можност ние да направиме ново парламентарно мнозинство, а потоа и нова стабилна влада која ќе организира редовни парламентарни избори.

Северна Македонија нема да биде заложник на партиски и криминални интереси, правната држава и европската иднина се приоритет на граѓаните и за тоа ќе се бориме до последниот атом.

Најчитани вести