Влатко Лозановски добри награда за најдобар поп-фолк изведувач на второто издание на МАС регионалните награди, манифестација која вечерва се одржува во Белград.

- Јас не сум од Северна, јас сум до Македонија, порача Влатко Лозановски.

„Мајко“ на Влатко Лозановски најдобра поп-фолк нумера на MAC

На спектакуларната музичка церемонија МАC 2020, што се одржа во Белград, Влатко Лозановски ја освои наградата за најдобра поп-фолк нумера, за нумерата „Мајко“. Влатко победи во силна конкуренција, меѓу номинираните беа Тропико бенд, Наташа Беквалац, Антонија Шола, Илма Карахмет и Лексингтон бенд.

Влатко им се заблагодари на  сите што гласаа за него.

Најчитани вести