Злата Петровиќ објасника дека постојано следи кога и каде има намалување на цени на работи кои и се потребни. Иако добро заработува, пејачката се труди да штеди бидејќи не живеела раскошнои добро и е позната вредноста на парите.

“Некогаш живеев тешко, така што ја знам вредноста на парите и умеам да ги ценам. Купувам на попсти бидејќи живеам скромно и покрај тоа што заработувам повеќе отколку половина Срби. Зошто да купуван парашок кој чини 2.500 додека е редовна цена, а не кога ќе го намалат на 1.000 динари. Ги следам намалувањата бидејќи гледам телевизија и кога ќе видам дека цената е намалена на нешто што го користам, тогаш одам до продавница и тоа го купувам“, искрена била таа.

Најчитани вести