Откога Јелена Карлеуша е член на жиро во “Ѕвездите на Гранд“ не морала да сними ниедна песна.

Имено Карлеуша “заштедила“ околу 400.000 евра и тоа благодарение на Саша Поповиќ

Се започнало кога Поповиќ ја прашал Марија Шерифовиќ кога ќе излезе новиот албум. Јелена тоа ја налутило бидејќи него очигледно само таа му е битна, па рипнала.

- Него не му е битно дали Давид нешто работи или јас. Битно е само дали Марија снима, кога ќе биде тој албум... Тоа што јас можеби нешто снимам е тотално неважно.

За да ја смири ситуацијата ја прашал кога таа нешто ќе сними.

- Твојата теорија нели е дека јас не треба да снимам песни, бидејќи откога седам овде, по популарна сум од било кога?,

Поповиќ ја прашал Карлеуша колку чини да се сними една песна и спот. Кога открила дека тоа во просек е околу 50.000 евра, тој и ја спуштил цената.

- Ајде да земеме дека тоа е околу 30.000. Јелена ништо не снимила пет сезони, откога е во ЅГ. Тоа значе дека сме ти заштедиле 250.000 и 300.000 евра со тоа што седиш на таа столица – и рекол Поповиќ, при што таа се навредила.

Како не љубов? Дует со Азис, Лукас, Мили и Газда Пајо.

- Таа со Газда Пајо никој не ја ни слушна. Добро... овие три дуета се околу 90.000 евра. Јелена за пет години снимила само 3-4 сингла, наместо албум со 16 песни. Според пресметките, 16 песни по 30 илјади евра се 480 илјади евра, ако ги земеме и трите дуета кои си ги снимила кои чинат 90 илјади евра, ние сме ти заштедиле 390.000 евра! Треба да бидеш среќна! - и порачал Поповиќ.

На ова Јелена не премолчала и додала дека и Гранд исто така профитирал од неа.

- А вие од мене заработивте милиони. Од 2015 година колку милијарди заработи поради мене?

- Исто како од 2010 до 2015 година.

Апсолутно исто? Јас порано не видов дека купуваш јахта и скапа кола!

- Има разлика во тоа што оваа емисија трае од 2004 година, а ти од 2015 година не мораше да снимаш ни песни ни спотови, секогаш исти пари ти стигнуваа – и рекол Поповиќ

- Изгледа дека јас функционирам само поради Гранд, не поради своите песни... 

Најчитани вести