Машко новороденче било пронајдено покрај пат во селото Церемошња кај Кучево, во соседна Србија. Детето било превезено во болницата во Пожаревац. 

Новороденчето се претпоставува дека на свет е донесено пред ден или два и го нашле мештаните. Неофицијално бебето е во добра здравствена состојба, а во моментов се утврдуваат околностите на овој случај.

Најчитани вести