Исламски екстремизам во врвот на владејачката СДСМ. Сопругот на висока функционерка на партијата во минатото екстрадиран за терористички напад над државата Израел, обелоденува ЛИДЕР.

-Јасмин Реџепи, сопругот на Мерсиха Смаиловиќ во јуни 2010 бил депортиран од Израел во Македонија затоа што бил затекнат на бродот „Мави Мармара“ кој вооружен сакал да изврши напад врз Израел. На бродот тој бил затекнат заедно со уште двајца македонски државјани, Сали Емин и Сеад Асипи, пишува порталот.

Целата вест прочитајте ја на ЛИДЕР

Најчитани вести