“За  СДСМ е добро да им дадевме не техничка, туку цела Влада со сe министри и заменици во секое министерство.

За општеството e добро што за неколку дена власт ги потсетија граѓаните на тоа дека се истите и непроменети груевистички кадри и го освежија сеќавањето на режимскиот стил на владеење со ароганција, страв, притисоци, закани, уцени, насилство, снимање, тепање и многу лаги и манипулации.

Кадрите на ова нереформирано дпмне заборавија дека тоа време заврши.

Но, за државата е добро го продолжуваме демократскиот пат на слобода, сигурност и извесна иднина за генерациите во земја ослободена од режим, со решени проблеми, засекогаш безбедна и членка на НАТО, со трасиран пат во ЕУ и со политики за грижа и помош за секој“- е реакцијата на ген-секретар на СДСМ, Љупчо Николовски по објавената снимка од работните простории на МЗШВ во Берово каде заменик министерот од редовите на ВМРО ДПМНЕ изврши контрола со снимање на вработените.

 

Најчитани вести