Со денешната одлука на Регулаторна комисија за енергетика, цените на горивата остануваат непроменети.

Еуросупер БС – 95 ќе се точи за 68 денари за литар, 70 денари ќе чини литар еуросупер БС-98, 62,5 денари на еуродизел (Д-V), a 51,5 денари литар ЕЛ-1.

Цената на мазутот М-1 НС е зголемена за 1.876 денари и се продава за 40, 424 денари по литар.

извор: Makfax

Најчитани вести