Нинослав Јовановиќ (46), познат како „Малчански бербер“, осомничен за злоупотреба и тортура на Моника Каримановиќ (12) од Суви Дол во близина на Ниш на 20 декември, на обвинителот на рочиштето му призна се, а потоа ја праша дали ќе добие доживотен затвор. Тој рече дека не планирал да ја киднапира девојката, но дека таа идеја му светнала во тој момент.

- Не ја познавав Моника и не планирав да ја киднапирам. Наидов случајно и потоа ми се згреши да ја соберам. Тоа беше посилно од мене. Ми се чинеше како голема девојка. Таа беше вознемирена и се спротивстави, па морав да и се заканам. Бегав со неа со денови. Почнувајќи од вториот ден, кога го напуштивме скривалиштето во Малча, пешачевме неколку часа пеш. Знаев за куќата на мојот братучед во селото Орашац, и тука се засолнивме пред потерата. Немав мобилен телефон, но јасно можев да ги видам полицијата и Армијата. Слушнав хеликоптер кој го пребаруваше теренот и се криевме во ловските колиби и напуштените куќи. Видов беспилотни летала и ноќни претреси, но успеавме да се извлечеме - рече Јовановиќ пред истражните органи.

- Моника во неколку наврати се обиде да избега. Ми фрлаше камења кон мене, плачеше, молеше и ме прашуваше да ја доведам дома. Едноставно не можев. Кога останавме  без храна и бевме уморни пред замрзнување, имав намера да ја однесам дома и да се предадам на полицијата. Но, таа беше некаква безбедност за мене да стигнам до Ниш. Кога Савиќ ме изненади во Пасјача, морав да избегам и да одам понатаму. Сега можеби ми е жал за сè и ми е жал, но знам дека нема оправдување и дека ќе бидам казнет, ​​дали за доживотно, само кажи ми. Дали ќе добијам доживотен затвор за она што сум го направил? го прашал повеќекратниот силувач, кој целосно и темелно ги доставил сите детали за киднапирањето до истражните органи.

Киднаперот признал дека бил насилен кон девојчето и исекол прамен од косата со нож, а потоа начекал ножици во куќите и целата коса и и ја исекол.

Изјавил дека не се приближуал до Малча затоа што некој му носел храна и лекови, туку само барал прилика да оди во Ниш, но не кажува зошто.

Пронајден е само нож во моментот на неговото апсење. Тој негира дека имал пиштол, но признал дека го кажал тоа во Пасјача кога бил откриен за да го заплаши домаќинот и да добие на време.

Најчитани вести