Експертите за декорација велат дека има многу правила кога станува збор за декорацијата на елките. Постојат одредени комбинации на бои кои создаваат хармонија, но има и правилен начин на поставување на сијаличките.

А дали сте знаеле и дека постои одреден број на украси и сијалички кои треба да ги ставите на елката за таа да не делува сиромашно или пренатрупано. 

Еве го односот на бројот на украси и висината на елката:

- 90 см: 29 украси и 50 сијалички

- 150 см: 40 украси и 120 сијалички

- 180 см: 50 украси и 240 сијалички

- 200 см: 60 украси и 240 сијалички

- 210 см: 75 украси и 400 сијалички

- повеќе од 210 см: 90 украси и 400 – 1000 сијалички

Најчитани вести