Драгана Мирковиќ не го истакнува нејзиниот приватен живот премногу во јавноста, ниту пак нејзините деца се истакнуваат во медиумите.

„Деновиве младите луѓе сакаат само да бидат во центарот на вниманието, да бидат видени, а моите деца не, тие не се во таа фаза“, рече пејачката, додавајќи дека нејзините деца приватноста ја сметаат за највредна работа и дека нејзиниот син рекол дека сака луѓето да го сакаат за него, а не затоа што е син на Драгана Мирковиќ.

Драгана беше многу изненадена кога нејзиниот син објави која е неговата девојка.

Девојката на мојот син е ќерка на мои куќни пријатели. Кога го слушнав тоа, реков: Марко, што ми правиш! Не ми го уништувај пријателството!“, се пошегува Драгана.

Таа откри дека разговарала српски со своите деца и сопругот во куќата и објаснила зошто го прави тоа.

Во куќата, се зборува на нашиот јазик, така што тие не се чувствуваат како да живеат надвор од земјата. Ова е нешто што децата треба да го имаат. Тие ги обожаваат бабите и дедовците и сакаат да доаѓаат на село. За нив, ова е сосема различно од тоа како сме таму живееме, тие дури носат и пријатели  Австријци “, рече пејачката.

Најчитани вести