Музичката ѕвезда и поранешниот тенисер се довериле на нивното блиско опкружување дека тие имаат намера да го продолжат животот во Мајами, каде што поседуваат прекрасна зграда со децении.

„Се надевам дека ќе се случи наскоро, една од работите што ме одржува овде е фактот дека моите деца се пораснати, па сфатив дека имав повеќе време да се посветам на мојата кариера, тоа е она што го работам“ - вели Брена

Откако неодамна ја продадоа Гранд продукција, Лепа Брена и Боба Живојиновиќ решија да отворат нов лист во живот и да ги поминат своите идни денови многу потивко.

Последниве денови се шпекулира и дека големата балканска музичка ѕвезда и поранешниот тенисер ја ставија куќата на продажба. Очигледно, причината е што нивните синови полека стануваат независни и на нив веќе не им треба толку голем дом. Филип и Стефан веќе се осамостоија. Имено, Филип пред година и пол започна нов живот со сопругата Александра Пријовиќ, а пред да го добијат нивниот син Александар, се преселија во нивната куќа. Од друга страна, Стефан се пресели во својот стан пред неколку месеци во поширокиот центар на главниот град, така што познатите сопружници на куќата станаа преголеми за нивните потреби и потребите на најмладиот Виктор.

- Брена и Боба сакаат да го поминат остатокот од животот во уживање. Брена ќе продолжи да пее и одржува контакт со публиката на нејзините концерти, поради што ќе живее на маршрутата Мајами - Србија, а Боба исто така доколку е потребно ќе патува во Белград. На оваа одлука му претходеа долги дискусии и бидејќи станува збор за голем чекор, тие ќе чекаат следната година, кога сите коцки ќе треба да се склопат и да се преместат преку океанот.

Инаку, Брена и Боба со години ја сметаат својата прекрасна куќа во Мајами за свој втор дом. Боба помина многу време таму на млада возраст, а пејачката ги донесе и двајцата свои наследници на светот токму во Америка.

- Не се откажав од преселбата во Флорида. Се надевам дека ќе се случи наскоро, една од работите што ме одржува тука е фактот дека моите деца се пораснати, па сфатив дека имав повеќе време да се посветам на мојата кариера, тоа е она што го правам “, потврди Брена

Најчитани вести