Водителката Јована Јоксимовиќ налути голем број корисници на социјалните мрежи, после нејзиниот коментар кој го изнесе во утринска програма.

Таа зборуваше со новинарка од Прва телевизија, која се вклучи во живо од терен, а темата беше „Зошто сме тажни во ова време од годината?“.

Кога новинарката заврши со своето излагање, водителката Јована и постави прашање што целосно ја збуни.

 Дали сте депресивни? Хм? запраша Јована, во тон што многумина го опишаа на социјалните мрежи како „циничен“.

Новинарката одговори дека не, а Јована продолжи:

Добро. Потоа, малку повеќе ентузијазам, да им објаснам на гледачите дека е убаво, празници ... “, вели таа.

-Секако. Но, добро е да се чувствуваат така, не мора да се смеат цело време “, изјави новинарката.

Набргу потоа, на социјалните мрежи почнаа да летаат коментари во кои се осудува тоа што го рече Јоксимовиќ, како и дека можела да се изрази поинаку:

„Буквално најлошата водителка во Србија“.

„Класична злоупотреба“.

„Безобразно“

"Многу колегијално ... многу. Имаше милион правилни начини да го направите ова ... Ова не е ниту еден од нив", се некои од коментарите на сметката на Јована.

Најчитани вести