Повеќе од 20 години Роџер Федерер игра тенис и во текот на кариерата ги освои срцата на многу навивачи ширум светот.

Федерер е инспирација и за многу деца во светот на тенисот, а едно од тие е малиот Јапонец, Јаносуке, чиј идол е токму Швајцарецот.

На Инстаграм беше објавено видео на кое детенцето го имитира својот идол, па стана хит за многу кратко време.

Најчитани вести