Анонимна невеста поделина на форумо Reddit страотно искуство од кое за среќа избегала, нејзината приказна е пренесена во целина.

“Вереникот ме побара за жена пред осум месеци. Се одлучивме за мала венчавка која требаше да се случи за деб-два. Сите подготовки течеа одлично, тој беше добар и се сакавме повеќе од било кога.

Јас сум девица, како и тој, исклучиво сакаше да се чуваме за брак. Се согласив со тоа. Меѓутоа, ми рече дека неговото семејство планира да провери дали сум невина. Умрев од смеење на тоа бидејќи ми зуичеше како шега. За жал се покажа дека е вистина.

Како што ми објасни, јас треба да учествувам во церемонија во која неговиот татко ќе ми ги рашири нозете да ме провери, а сето тоа ќе го гледаат вујкото и браќата на мојот дечко, како би биле сведоци дека сум “чиста“.

Му рекоа дека не постои шанса да учествувам во тоа, а тој ме проколнуваше да се согласам бидејќи тоа било традиција и мора да се испочитува. Рече дека е свесен дека тоа е старомодно за мене, но и дека и неговата мајка поминала низ тоа, и дека така ќе докажам дека го сакам. “И онака нема што да криеш, ти си девица“, ми рече. После тоа се разделивме а јас цела ноќ плачев.

На ивица сум да го откажам венчањето и никогаш да не прозборам со него. Меѓутоа го сакам и навистина мисвев дека сме одличен пар, и несакам никој друг.

Што да правам? Моментално сум кај пријателката дома, утре е мојот последен ден пред венчањето и во паника сум“.

На форумор сите биле згрозени од тредицијата и неговото барање, ја советувале да се откаже од целата таа работа.

Девојката навистина се вратила другиот ден на форумот со нови вести:

“Утрово разговарав со него и му реков дека не доаѓа во предвид неговиот татко да ме прегледа и дека мора тоа да се почитува. Меѓутоа тој ми рече дека мора тоа да се случи и одеше до таму што ме обвини дека лажам за мојата невиност. Се обидов да бидам смирена и да бидам рационална но тој едноставно не беше разумен, убедувањата завршија со кавга. Му реков ако навистина ме сака би застанал покрај мене и би му рекол на таткому дека тоа недоаѓа во предвид. На тоа ме удри и рече дека не е должен мене да ми докажува било што“.

Така и го оставив. Се вратив кај пријателката, јадеме пица и пиеме.

“Им благодарам на сите за одговорите“, напишала девојката која после тоа повеќе не се огласила.

Најчитани вести