Сите во шок

Бројни роднини и пријатели денес со семејството Реци од Драч. кое загинало за време на земјотресот во Албанија.

Една од нив била Кристи Реци, вереница на синот на албанскиот премиер Еди Рама.

Кристи Реци (24) со синот на Рама, Грегор (29) биле во врска неколку години, а освен Кристи страдале, таткото Едуард (54), мајката Долора (49) и братот Клаус (18).  

Семејството загинало при рушење на шестокатница додека спиеле.

Мајката била фризерка, а таткото службеник.

Најчитани вести