Кога на заедничката прес конференција меѓу Александар Вучиќ и Стево Пендаровски, денеска во Белград, требаше да се обрати српскиот претседател, „северниот“ сакаше да стави слушалки на што со потсмев реагираше Вучиќ.

Инаку, ако се сеќавате на средбата на Стево Хубави или Љубви, сеедно со Борисов и Брнабиќ, Пендровски немаше преведувач, иако, рака ан срце, не му ни требаше бидејчи Борисов и Брнабиќ. по поздравите, едноставно го игнорираа Пендаровски.

Зачудува оваа негова глума на пресот со Вучиќ, но кој знае, можеби тоа е обид сепак да покаже дистанца од Србија која е истовремено гради однсои со западот, но е блиска и со Русија.

Како и да е, нов срам за целата држава, од кој Вучиќ, се разбира, не пропушти да поентира.

Најчитани вести