Таа има само 22 години, во врска е со 65-годишниот претседател на државата, а сега влезе и во политиката. Откако во мај во 2018 година Мариа Василевиќ беше прогласена за мис на Белорусија, таа во јавноста видена е неколку пати со претседателот Александар Лукашенко. 

И тоа не е се. Освен за убавица, на последните избори била избрана и за пратеник, иако немала никакво претходно политичко искуство. И покрај големата разлика во годините, дури цели 43 години, во последно време двојката често се појавува на јавни настани.

Најчитани вести