Полициски службеници биле вербално нападнати при интервенција, за време на исклучување на струја поради неплатен долг во Општина Ѓорче Петров.

Од видеото кое се појави на социјалните мрежи може да се види дека насобраните жители протестираат и не дозволуваат на екипите на  ЕВН да ја исклучат струјата при што мораше да интервенира полицијата.

Денес жителите на Грчев протестираа пред ЕВН во Ѓорче Петров поради тоа што неколку денови живеат во мрак поради долгови. На протестите поради опасност од ескалирање на ситуацијата интервенираа специјалните единици на МВР.

 

 

Најчитани вести