Се било недиразбирање... 

Неочекувана ситуација се одиграла на сцена на Народно позориште во Ужице, кога докторка од публика излегла на сцена мислејќи дека треба да и се укаже помош на Слобода Мичаловиќ, која глуми дека умира.

Имено, во една сцена глумицата Слобода Милаловиќ мавка со рацете како да не и е добро, паѓа, а ја придржува глумец. Таа упорно вика: “Отворете врата“, а потоа приоѓа друг глумец позади сцена и загрижено делува.

Во тој момент, публиката загрижена а некои станале и почнале да викаат: “Нејзе навистина не и добро! Помогнете и!“

На сцената потоа од публика излегла др Мира Гавриќ, началничка на неурологија во ужичка болница која сакала да и помогне на Слобода, додека друг доктор во салата стигнал до половина сала.

Тогаш еден глумец ја прегрнал докторката и ѝ покажал како од мобилен телефон чита текст. Дури тогаш докторите и загрижените Ужичани од публика сватиле дека сето тоа е дел од претставата.

Најчитани вести