Еден од водачите на Кимиевата фракција на навивачите на Партизан, Раде, се збогува од емотивното писмо од убиениот Марковиќ.

Да потсетиме, во пукањето што се случи синоќа во Вождовац, загина Љубомир Марковиќ, еден од лидерите на навивачката група на Партизан, Алкатраз. Марковиќ беше убиен кога беше застрелан со шест истрели од непознат вооружен напаѓач на бензинска пумпа на улицата Миленка Грчиќ.

Кич беше почитуван во навивачки свет.

Тој беше еден од водачите на групата „Алкатраз“ и многу активен на јужната трибина на стадионот „Партизан“.

Во прилог ова емотивното писмо:

Мој најдобар. Ти го пишувам ова писмо затоа што никогаш не можам повторно да ти го кажам ова. Отсекогаш сме биле искрени еден со други и некако ми е незгодно, не знам зошто, да ти се заблагодарам лично за тоа, немам повеќе начини да го сторам тоа па решив да го сторам тоа на овој начин.

Никој не е како тебе, секогаш се осмелуваше да ја кажуваш вистината, не се грижеше дали ќе ме повреди тоа или не. Да, имаше моменти кои ме натераа да чувствувам болка и гнев, но сè на сè, благодарен сум што беше тука во мојот живот затоа што ми укажа на толку многу проблеми кои го блокираа мојот пат што другите луѓе не ги виделе ниту се осмелија да ми кажат. За жал не ги послуша некои зборови, па затоа сега ми останува да ти се обратам само вака.

Сè уште се сеќавам на моментот кога ми рече дека навистина не го следам моето срце, но само се чувствував несигурно да се обидам да разберам некои други работи во животот како што се. Или кога ме потсети дека не внимавам доволно на себе и кога рече дека многу се повредувам самиот. Овој пат ти ме повреди со најголема болка за мене. Сега ми остана само вака тоа да ти го кажам.

Имаше моменти кога мислев дека не си во право. Мислев дека си премногу субјективен и не ја гледаш целата слика. Се разбира, понекогаш не беше во право затоа што беше и човечко суштество, за жалне беше на нашата последна средба. Но, многу почесто, она што ти ќе ми го кажеше беше голема мудрост. Сè што треба да направам е да ти кажам дека ме остави да размислувам за себе сега.

Вистинските пријатели се такви. Не се гледаат често, но секогаш се во срцата. Засекогаш во моето срце ќе бидеш мојот БРАТЕ.

Почивај  во мир мој пријателе. Твоја Раде, стои во писмото на еден од водачите на навивачите.

Најчитани вести