Од наши извори во ДУИ дознаваме за нови афери со ненаменско трошење државни пари од Министерството за култура за наводни проекти со кои пари се финансираат активисти на партијата а парите во суштина се трошат за партиски активности.

Имено, здрузението Алегрето од Тетово има добиено вкупно 4.000.000 денари, каде што главен е сегашниот директор на ансамблот за албански ора и песни Фатос Л, преку неговиот другар Африм Ф,! Истовремено, жената на Фатос е организатор на Тетово Џез Фест, и има добиено 1.5 милион денари. Дотичниот директор Фатос Л. истотака има добиено над 5 мил денари во име на Ансмблот за албански ора и песни, каде што за обични локални свирки низ градовите се доделени астрономски суми по 800.000 денари по концерт!

Господинот Fatos заедно со Африм Ф. и лани беа предмет на сличен скандал во конкурсот на Министерството за Култура, што бесе тема на емисијата Код каде фантом здрузениа од Тетово добија вкупно 7 милиони денари, а истите беа регистрирани на една иста адреса во тетовска Мала Речица, конкретно во домот на Африм Ф.

Африм Ф. е близок роднина со шефот на финансии на ДУИ во Мала рецица, Бејтула Адеми.

Министерството за култура дало 5.000 евра и за фирма која се занимава си декорации за свадби! Зад фирмата стои советник на министерот од село Чајле Гостивар, од каде што е и свадбарската компанија.

1

Најчитани вести