Забранети јавни собири во Зимбабве поради епидемијата на колера

Полицијата во Зимбабве денеска и официјално ги забрани сите јавни собири со цел на тој начин доколку може да се доведе до престанување на ширењето на колерата, која досега во смрт однесе 21 човечки живот.

Владата на Зимбабве вчера прогласи и вонредна состојба поради епидемијата на колера, објави агенција „Ројтерс“.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари