Срамота за публиката на УС Опен! Господинот Новак Ѓоковиќ не заслужува вакво однесување

Навистина примитивно однесување на публиката на Артур Ешу

Зошто тоа ви беше потребно "публико" на УС опен?

Навивачите на "Артур Ешу" кои го следеле мечот Ѓоковиќ – Соуза непристојно го подржувале Португалецот и аплаудирале на гршките на Ѓоковиќ при бреј топката за противникот во вториот сет, при резултата 1:1

Откако поенот завршил, а на Соуза му го земал сервисот, Ѓоковиќ исптарил ироничен аплауз кон требитите од каде што доаѓале непристојни гестови.

Како што е познато, ова е далеку првиот пат такви работи да се случуваат, за кои јавно зборувал за не културата на њујоршките "љубители" на тенис.

За вакви "љубители" на тенис местото не им и во медиуми и на терен, патем, "љубители" забораваат дека токму тие го прават Ѓоковиќ и не само него, господини и рекет број еден во светот, го сакале тоа или не!

Поврзани

Најнови вести

Коментари