Пикантен француски компир во рерна

Состојки

• 1 кгр. компир
• главица
• околу 300 гр. колбаси
• 5 варени јајца
• 2 неварени јајаца
• 200 гр. павлака
• малку млеко
• 200 гр. сирење
• сол, бибер, и малку чили пиперче

Подготовка:
Огноотпорениот сад подмачкајте го, ставете го исецканиот кромид, врз него наредете еден ред кругови комир, врз нив ред колбаси, и ред барени јајца. Постапката повторете ја додека не ги потрпшете сите наведени состојки.
Изматете ги двете јајца и павлаката (додадете малку млеко) посолете, ставете бибер и пикантно луто чили и залејте ги компирите.
Печете ги околу 40 минути. Кога компирот ќе добие румена боја, преку него ставете рендано сирење да се стопи.

Поврзани

Најнови вести

Коментари