За отпорот од Франција, претседателот Макрон сними и видео за да го охрабри народот. Она што се случи е внатрешен договор на Франција, која е наш пријател, а не треба да се откажуваме од пријателите. Сите земји имаат обврска да градат пријателство, а помалите како нас уште повеќе. Во Брисел буквално молев, ги молев европските лидери да не ги гаснат европските ѕвездички и да бидат нашите херои. Сега останува ние дома да го блеснеме нашето сонце кое ќе блесне толку силно и ќе пренесе полна енергија до таму”, рече премиерот Зоран Заев во врска со ставот на Франција.

Претходно, францускиот претседател Еманеул Макрон, изјави дека Северна Македонија и Албанија треба уште малку да се стрпат пред да добијат одобрение за почеток на преговори со Европската унија.

Најчитани вести