Премиерот Зоран Заев на прес конференцијата изјави дека е гневен и лут затоа што Европската унија направила историска грешка што не и дала датум за почеток за преговори на Македонија, и дека тоа не е вина на Македонија туку на внатрешните односи внатре во Европската унија.

Решението е организирање брзи и предвремени парламентарни избори во најус рок што ќе биде предложено утре на лидерската средба кај претседателот Стево Пендаровски. Со тоа е исполнето барањето НА опозицијата, на ВМРО ДПМНЕ, но во обраќањето на Заев има и битен клуч - Заев се обидува да спроведе брзи парламентарни избри но, без да се даде 100 дена за мешанат, т.н. пржинска влада во која полицијата ја контролира полицијата.

 

Најчитани вести